7 tény, amit még soha nem hallottál a whisky-ről

Sokak kedvenc röviditalához számos érdekes adat, történelmi tény és meghökkentő sztori kapcsolódik. Lássunk néhányat ezek közül!
7 tény, amit még soha nem hallottál a whisky-ről

1. Kentucky-ban több hordó érésben lévő bourbon whisky található, mint ahány ember. Ezt csak Skócia múlja felül, ahol minden lakosra több mint négy hordó whisky jutna.

2. Frank Sinatrát egy üveg Jack Danielssel a kezében temették el. Az Anonim Alkoholisták csoportjának alapítója, Bill Wilson pedig whiskyt követelt a halálos ágyán, de megtagadták tőle.

3. Pennsylvaniában lázadást tört ki, amikor 1794-ben megpróbálták a whisky-t megadóztatni. 1802-ben aztán visszavonták ezt a törvényt.

4. Charles Joughin, a Titanicon tevékenykedő pék három órán át küzdött a vízben, amíg végül megmentették. Elmondása szerint a nagy adag whisky tartotta melegen, amit a baleset előtt megivott.

5. 1956 óta a NATO által használt fonetikus ábécében már whiskyt mondanak William helyett.

6. Nikola Tesla minden nap whisky-t ivott, mert meggyőződése volt, hogy 150 évig fog élni tőle.

7. Egy deci whisky mindössze 24 kalóriát tartalmaz, kevesebbet, mint egy banán.

8. Magyarországon jó whisky kínálat itt található: https://idrinks.hu/szeszesital/whisky_whiskey

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Fenntarthatóság az ásványvíziparban

Fenntarthatóság az ásványvíziparban

Az ásványvíz iparban a fenntarthatóság a természeti erőforrások, különösen a víz és a csomagolóanyagok, felelősségteljes felhasználását jelenti.

Receptek édesburgonyával - Egészséges és finom fogások

Receptek édesburgonyával - Egészséges és finom fogások

Az édesburgonya rendkívül sokoldalú összetevő, amelyet számos egészséges és finom étel elkészítéséhez lehet felhasználni. Az alábbiakban néhány receptet találsz, amelyekben az édesburgonya a főszereplő, és garantáltan élvezetes fogásokat eredményeznek.

Az olasz borok sokszínűsége:Chianti-tól a Barolóig

Az olasz borok sokszínűsége:Chianti-tól a Barolóig

Olaszország hosszú ideje az egyik legfontosabb borkészítő ország a világon, és nem véletlenül. Az olasz borok gazdag sokszínűsége és hagyományokon alapuló borkészítési módjai világszerte híresek.